DSG Mechatronic

DSG Mechatronic vervangen

Heeft u een defecte of niet goed werkende DSG mechatronic? Plan dan snel een afspraak in om zeker te zijn of de mechatronic wel kapot is. Wij raden aan op korte termijn een diagnose afspraak in te plannen om verdere schade en onnodige hoge reparatie kosten te voorkomen. Op basis van de diagnose stellen wij voor u vast of het nodig is om de DSG Mechatronic te vervangen.
Een defecte of niet goed werkende DSG mechatronic leidt vaak tot schakelproblemen met als gevolg vervelende schakelklachten tijdens het autorijden. Vaak kunt u veel voorkomende DSG mechatronic schakelproblemen bij een DSG mechatronic tijdens het autorijden herkennen. Daarnaast is het mogelijk dat het motorstoringslampje brandt of de auto in de noodloop rijdt. Een van de grootste oorzaken van de DSG mechatronic problemen is het druk verlies. Deze druk verliezen geven diverse storingen van slecht schakelen.

DSG olie verversen

Veel voorkomende DSG Mechatronic problemen

Wij hebben een aantal veel voorkomende schakelklachten van de mechatronic op een rij gezet.

  • De auto trilt en rijdt schokkend bij het aangrijpen van de koppeling of bij het overschakelen.
  • U kunt de DSG automaat slecht in de achteruit schakelen.
  • Bij het overschakelen is er slip te zien bij het toerental.
  • U hoort, wanneer de auto op contact staat, de oliepomp van de mechatronic heel erg lang pompen voor deze op druk is.
  • U kunt niet meer schakelen.
  • De automaat schakelt niet goed bij hoge toeren.
  • De automaatbak schakelt erg slecht en geeft schokjes bij het opschakelen naar een andere versnelling.
  • Uw accu is reeds kapot geweest en vervangen, en de accu gaat opnieuw leeg. Vaak is er sprake van een inwendige lekkage met drukverlies alg gevolg in de mechatronic. De pomp blijft dan doorpompen met als gevolg een lege accu.

Hoeveel kost een DSG Mechatronic vervangen? Vanaf €1399,-

Heeft u één van bovenstaande klachten? Dan is het zeer waarschijnlijk dat de DSG mechatronic defect is en vervangen dient te worden. Voor het vervangen van de DSG Mechatronic adviseren wij eerst wel een diepgaande diagnose te laten uitvoeren. Het komt nogal eens voor dat de koppeling ook vervangen dient te worden. Op basis van de diagnose krijgt u de juiste informatie over uw automaat en weet u precies waar u aan toe bent. Ook wordt bepaald wat nodig is om de echte oorzaak van het slechte schakelen te verhelpen. Daarbij komt dat de kosten van de diepgaande diagnose volledig worden verrekend indien u de reparatie door ons laat uitvoeren! De diagnose is, indien u de reparatie laat uitvoeren, dus gratis.

DSG diagnose E-tron GTE

 

Extra kosten bij een DSG Mechatronic reparatie

Bij een DSG Mechatronic reparatie kunnen mogelijk extra kosten ontstaan. Hierbij kunt u denken aan een DSG olie of een vervanging van de DSG koppeling indien deze ook versleten is. De koppeling krijgt veel te verduren tijdens het rijden met een defecte of niet goed functionerende mechatronic. Door het steeds opnieuw verkeerd schakelen en weer terugschakelen treedt veel extra slijtage en verglazing op. Deze overmatige slijtage kan in sommige gevallen leiden tot de noodzaak om de DSG koppeling te vervangen. Uiteraard nemen wij, indien uw DSG koppeling versleten is, eerst contact met u op om even te overleggen.

Mechatronic DQ400 GTE E-TRON

DSG Mechatronic kosten vervangenPrijs
DQ200 0AM Mechatronic, gereviseerd€1399,-
DSG DQ200 0AM OCW Mechatronic, gereviseerd MQB€1699,-
DQ250 02E Mechatronic, nieuw€1999,-
DSG DQ250 02E Mechatronic, gereviseerd€1799,-
Hybride GTE DSG DQ400 0DD Mechatronic, gereviseerd€2999,-
DQ500 0BH 0BT Mechatronic, gereviseerd€1799,-
S-tronic DL501 0B5 DSG Mechatronic€2199,-
DSG prijzen voor onderhoud en reparatiePrijs
DSG met een quattro vanwege extra arbeid toeslag€149,-
Diagnose kosten worden volledig verrekend bij reparatie€89,-
Basis afstelling doorvoeren, inleren€55,-
Vervangen DQ200 dsg versnellingsbak olie 1,9 liter, indien nodig€135,-
DSG custom software v.a.€499,-

DSG Reparatie Kosten

DSG Service Dealer punten

Wij werken met verschillende DSG Service Dealer punten, dit zijn de DSG specialisten. De DSG Service Dealers vervangen met veel deskundigheid de defecte of niet goed werkende mechatronic. Doordat deze DSG mechatronic reparatie zo vaak is uitgevoerd kunnen wij de reparatie binnen korte tijd en een scherp tarief uitvoeren. Snelheid en kwaliteit zijn bij ons gewaarborgd. Vandaar dat wij kunnen stellen dat als u de auto in de ochtend brengt om de DSG mechatronic te vervangen deze dezelfde dag gereed is om opgehaald te worden. Uiteraard wel op afspraak.

DSG Specialisten

DSG Service Dealers montage producten

DSG Service Dealers werken met de juiste montage producten. Deze producten en onderdelen zijn ofwel direct van de OEM of van vergelijkbare kwaliteit. De DSG mechatronic van uw DSG automaat wordt dan ook snel en vakkundig vervangen.

Waar zit een DSG mechatronic bij VOLKSWAGEN, SEAT, SKODA, AUDI?

Er zijn verschillende type DSG mechatronics. Wij refereren aan de mechatronic van de DSG automaat, dit zijn mechatronics van zowel een droge koppeling als een natte koppeling of van een Jetta hybride of van Golf, Passat GTE automaat. De Mechatonic zit voorop de versnellingsbak gemonteerd en is vaak te herkennen aan een zwarte deksel.

Wat is een DSG Mechatronic?

DSG Mechatronic  verzorgt  het signaal voor zowel de transmissie besturingsmodule als de elektro-hydraulische bediening. Het is de regeleenheid van de DSG versnellingsbak. Het aansturen gebeurt door verschillende commando’s te sturen naar de regelkleppen die verantwoordelijk zijn voor het instellen van de juiste versnelling om de koppeling te bedienen, bij zowel de natte als een droge dubbele plaat koppeling.

De Mechatronic is de centrale regeleenheid van de DSG transmissie. Alle sensor informatie/signalen worden naar de TCU module van de Mechatronic verzonden. Deze specifieke informatie omvat onder anderen het motortoerental, de rijsnelheid en de gaspedaal positie. Deze gegevens worden verwerkt om de  transmissie optimaal te kunnen laten schakelen. Deze gegevens punten bepalen welke versnelling zou moeten worden ingeschakeld.
Het resultaat is dat de hydraulische besturingseenheid de commando’s voor verschuiving van de gewenste schakelpennen of kleppen/ventielen geeft door de gewenste opeenvolging van individuele schakelpennen. Dit zijn precies gecoördineerde acties in een fractie van een seconde. Vervolgens bepaalt de TCU het exacte ideale schakel-beslissingsmoment welke versnelling wordt ingeschakeld van de DSG automaat versnellingsbak.

Waaruit bestaat een DSG Mechatronic?

In de Mechatronic bevinden zich verschillende componenten zoals:  solenoids, sensoren, accumulator, printplaten oliepomp, regelkleppen en schakelpennen en de TCU (Transmission Control Unit). Sensoren geven een signaal aan de TCU, deze geeft een signaal via de hydraulische accumulatoren die op hogedruk de versnelling in en uitschakelen bij de natte koppeling.
De solenoids sturen, door middel van hoge druk, de schakelpennen aan die weer de koppeling in- en uit schakelen bij de droge koppeling.
De plek van de Mechatronic  onder de auto bij de motor heeft ook als gevolg dat de mechatronic wordt blootgesteld aan hoge temperaturen en mechanische belastingen. Hierdoor ontstaan veelvoorkomende DSG problemen.
Elektro-hydraulische Control Unit
De hydraulische besturingseenheid  CONTROL UNIT is geïntegreerd in de Mechatronic module.
De Mechatronic module bestaat uit het kleppenhuis met solenoids, drukregeling kleppen en een accumulator met een druk van 60 bar bij een DQ200 en een GTE heeft 90 bar. Deze hoge druk in het systeem zorgt ervoor dat de verschillende componenten, voor de intelligente verschuiving van de kleppen, in alle omstandigheden door middel van drukventielen in de unit perfect schakelen.

DSG Service Dealer beschikt over de nodige technische kennis

De DSG Service Dealer beschikt over de nodige technische kennis, of het nu om een  6-traps DSG automaat of een 7-traps DSG automaat gaat! DSG Service Dealers zijn de DSG specialisten bij u in de buurt en bieden u bij DSG Mechatronic problemen een diagnose op locatie of aan huis voor de merken VOLKSWAGEN, SEAT, SKODA, AUDI.

Mechatronic DSG vervangen vanwege Schakel Klachten?

DSG schakelproblemen en symptomen oorzaak is vaak een mechatronic probleem! Schakel klachten en symptomen van onder ander Volkswagen, Audi, Seat, Skoda kunnen wij oplossen.
DSG 7 trap 0AM 0CW DQ200, 6 trap 02E DQ250, OB5 DL501. is uw Mechatronic defect of Werkt deze niet meer goed? Werkt alleen de eerste en derde versnelling nog? Brandt het motorstoringslampje?
Krijgt u bij het uitlezen van uw bak een van de volgende foutcodes? Dan is uw mechatronic waarschijnlijk aan vervanging toe.

 

DSG veel voorkomende Mechatronic foutcodes

Neem vrijblijvend contact met ons op

6 + 15 =

Translate »