DSG Werking

DSG Werking

DSG werking DSG is een transmissie met dubbel schakelmechanisme die voor motoren met een grote cilinderinhoud is ontwikkeld. Het dubbele schakelmechanisme maakt schakelhandelingen bijna zonder onderbreking van de aandrijving mogelijk. Dankzij de nieuwe DSG techniek Direct-Shift Gearbox geeft sportief rijplezier, met bijzonder soepele bediening, en tot nu toe ongekend schakelcomfort gecombineerd worden.

DSG diagnose E-tron GTE

De nieuwe hightech DSG versnellingsbak onderscheidt zich duidelijk van de traditionele aandrijftechniek – zowel bij de bediening als bij de werking. Zo heeft de DSG versnellingsbak noch een koppelingshendel, noch een versnellingspook. In plaats daarvan biedt de transmissie met dubbel schakelmechanisme de gebruiker twee keuzemogelijkheden: de zes versnellingen handmatig of de volautomatische bediening. 

Bij de volautomatische bediening laat de transmissie de zes versnellingen automatisch wisselen, elke keer passend bij toerental en snelheid. Hierbij kan een modus gekozen worden: normaal, brandstofbesparend rijdwijze(D) of sportieve rijdwijze (S). In beide schakelprocedures wordt de koppeling automatisch in gang gezet zodra gas gegeven wordt om weg te rijden. Dit gebeurt ook wanneer het toerental en de snelheid onder een minimumgrens komen.

Naast het bedieningscomfort zorgt de nieuwe techniek ook voor perfecte en bovendien verbazingwekkend soepele schakelmomenten. Schakelpauzes en onderbrekingen van de aandrijving zijn extreem kort. De dankzij  DSG mogelijke continue acceleratie draagt aanzienlijk bij aan een verhoogd rijplezier.

DSG olie verversen

Werking van de DSG Mechatronic


De Mechatronic is een aparte unit die voorop de DSG versnellingsbak is geplaatst.
DSG Mechatronic verzorgt zowel de transmissie besturingsmodule en elektro-hydraulische bediening en stuurt een natte of droge dubbele plaatkoppeling aan. DSG Koppeling kosten

Mechatronic DQ400 GTE E-TRON

De Mechatronic is de centrale controle module van de transmissie. Alle sensor informatie/signalen worden naar de Mechatronic verzonden. Al deze informatie, waaronder het motortoerental, de rijsnelheid en de gaspedaal positie van de transmissie worden verwerkt om een optimaal schakelpunt te bepalen van de versnelling. Het resultaat is dat de hydraulische besturingseenheid (ECU CONTROL UNIT) de commando’s voor verschuiving van de gewenste kleppen/ventielen geeft door complexe opeenvolging van individuele, precies gecoördineerde acties in een fractie van een seconde. Vervolgens bepaalt het exact het ideale schakel-beslissingsmoment van de DSG automaatbak, versnellingsbak.

In de Mechatronic bevinden zich sensoren. Deze sensoren regelen de hydraulische versnellings accumulatoren, solenoids, control kleppen en koelen de beide koppelingen af.

De montagepositie van de Mechatronic heeft enkele voordelen, waaronder de geïntegreerde sensoren en het feit dat alle interactie met de rest van het voertuig via een enkele connector plaatsvindt.

Echter, de plek van de Mechatronic heeft ook als gevolg dat de mechatronic wordt blootgesteld aan hoge thermische en mechanische belastingen. Hierdoor ontstaan DSG veel voorkomende problemen.

DSG Specialisten

Elektro-hydraulische Control Unit
De elektro hydraulische besturing eenheid (ECU CONTROL UNIT) is geïntegreerd in de Mechatronic module. De Mechatronic module bestaat uit het kleppenhuis met solenoids, drukregeling kleppen en een accumulator. Mechanica en hydrauliek in het apparaat zorgen voor de intelligente verschuiving van de kleppen in alle omstandigheden door middel van drukventielen in de unit.

Kleppen hebben verschillende schakel/functies. Er zijn twee type kleppen met verschillende eigenschappen, te weten:

  • “Ja / Nee” regelkleppen
  • Kleppen met een modulerende werking

DSG veel voorkomende problemen of maak een afspraak voor een DSG Diagnose

DSG Reparatie Kosten

DSG mechatronic kosten

De koffie staat voor u klaar hopelijk tot ziens!  DSG Service Dealer Uw DSG Dokter!

 

Neem vrijblijvend contact met ons op

10 + 9 =

Translate »